Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Aktuální sezóna Hanspaulky » Letní liga 2023

Finále letní ligy, Zimbru Olymp 0:0, pen 3:2

publikováno 28.08.2023

Sestava: Petr Gabriel – Martin Petružálek – Jan Červenka – Jan Suchý – Martin Adámek - Lukáš Zahradníček – Ondřej Kantor – Vašek Červenka © a Milan Mařík.

Branka: rozhodující penalta Milan Mařík

Asistence: nikdo, ale já mu asi podal míč :-D

Máme to za sebou. Velmi dobrá letní příprava v rámci letní ligy se nám povedla nad očekávání. První cíl, postup do play-off jsme si splnili, leč v posledních letech vždy pravidelně končíme prvním vyřazovacím zápasem. Letos ale ne. Letos jsme došli až na vrchol. Byl to pavouk „druhých“ míst, ale z finančního hlediska je daleko lepší vyhrát druhá místa, než skončit ve finále prvních míst. Odměnu máme 1500 Kč, zatímco druhý ve finále prvních míst má jen 1000 Kč :-)

Co nás po celou dobu letní ligy zdobilo, byla kupodivu obrana, respektive obranná práce celého kolektivu, když byl na hřišti. Odježděné zápasy se rovnají kvalitě a ta se rovná dobrým výsledkům. Podívám-li se na obdržené branky, pak jsme jich i s play-off dostali pouze 14 a jediný lepší tým ze všech, které se zúčastnili letní ligy je náš poražený finalista Zimbru Olymp, který inkasoval jen 13 ze hry, vezmeme-li penaltu jako klasickou obdrženou branku, pak jsme na tom stejně, což se rovná, měli jsme nejlepší obranu v letní lize. Už to tak je. Za vším zkrátka stojí jen chuť se o výsledek porvat, nenechat si dávat zbytečné branky a tím být jen nasraný sám na sebe. V útoku to již taková sláva nebyla, ale když v průměru inkasujeme dvě branky na zápas, pak se zápasy vyhrávat dají, protože máme složení týmu na tři a více branek za zápas. Toť shrnutí v globálu.

K samotnému finále. Soupeře nebylo potřeba představovat, na jaře jsme s ním hráli v lize a zápas skončil bez branek. Soupeř nás více méně v zápase přehrával a my jsme hrozili z brejků. Tentokrát však byla situace naprosto opačná. Síla na hřišti, síla na lavičce a návrat ztraceného syna Aduse. Celý první poločas jsme byli lepší, nebojím se říct, že jsme byli lepší celý zápas. Lépe jsme kombinovali, útoky se snažily vystavět tak, aby nedošlo ke zbytečné ztrátě, bezhlavě jsme nenakopávali míče. Nyla tedy jen otázka času, kdy se dostaví první velké šance a ty přišly. Jenže v tomto zápase jsme s nimi bohužel nakládali zle. Z první půle lze zmínit dvě šance Kantyho, kdy první letěla vedle a u druhé šance namísto střely z první přišla zasekávačka, která byla navíc. Další velikou šanci měl Majla, který po přihrávce Vaška trefil břevno, dále se zastřeloval Gaza a Johny. Soupeře jsme donutili k tomu, že jeho střely létaly z veliké dálky, protože do před brankového prostoru se nedostal. Poločas bez branek.

Druhá půle se více méně nesla ve stejném duchu jako ta první. Šance zůstali jen u šancí a branka nepřicházela žádná. Soupeř začal více gestikulovat a domáhat se faulů. Malinko si na naás sedla krize od padesáté minuty, kdy jsme vypadli z tempa, ale nic zásadního se nestalo a v pohodě jsme vzadu drželi nulu. Sami jsme však nebyli schopni dát branku. A tak se stalo, co se stát muselo, penalty. Začínal soupeř a nedal, Gába chytil. Gaza s přehledem vymetl pavučinu, 1:0. Soupeř dal, 1:1, Macino také, 2:1. Soupeř nedal, a tak mohl Kanty rozhodnout, ale zahrál si Roberta Baggia z MS 1994 a vysoko přestřelil. Soupeř dal, 2:2. Majla se štěstím pod brankářem dal na 3:2 a když Gába chytil následující penaltu, bylo vymalováno. Vítězství v turnaji. Odměna 1500 Kč do startu následující sezony, tedy až té jarní 2024.

Naprosto zasloužené vítězství, výborná hra celého týmu dozadu, dostupování a dobrá kombinace. Jen branky chyběly. Po dlouhé době si zahrál Adus a bylo to vidět. Jeho práce po celém hřišti strhne ostatní a když je na hřišti s Johnym, máme na hřišti zeď. Všichni hráli skvěle a z takového výkonu musíme mít radost. Teď to přenést do sezony. Veni, Vidi, Vici!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 98519
Dnes: 8
Online: 1

Aktualita

1. kolo VET, MC Sarmat VET 5:0 (2:0)
Sestava: Petr Gabriel - Jakub Nosek - Martin Petružálek - Jan Červenka (c) - Ondřej Štika - Ondřej Kantor a Jan Suchý.  Branky: 2x Jakub Nosek, Ondřej ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12 345
6789101112
131415 16171819
202122 23242526
272829 3031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery